Premierea câștigătorilor concursului „Sfânta Euharistie – Lumina vieții creștine” în Eparhia Oradiei

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, în ziua de joi, 15 mai 2014, în sala festivă a Protopopiatului Oradea s-a desfășurat premierea câștigătorilor, la nivelul Episcopiei Oradiei, a concursului național de proiecte duhovnicești „Sfânta Euharistie – Lumina vieții creștine”, în prezența copiilor participanți, a părinților acestora și a preoților și profesorilor de religie care i-au coordonat, după cum ne-a transmis Pr. Silviu Dobai.

Concursul se adresează copiilor, preoților și profesorilor de religie deopotrivă, implicați în programul catehetic „Hristos împărtășit copiilor” și urmărește educarea tinerilor în privința participării la Sfânta Liturghie și la lucrarea filantropică a Bisericii. Scopul concursului este cultivarea dragostei față de Biserică și Sfânta Liturghie, în spiritul valorilor tradiționale și a afirmării propriei identități religioase.

În urma desfășurării etapelor în cadrul celor patru protopopiate din Eparhia Oradiei, a analizării și jurizării dosarelor depuse la Centrul Eparhial, a fost declarat câștigător al concursului, la nivelul Episcopiei Oradiei, proiectul intitulat „Sfânta Euharistie izvor al milosteniei trupești și sufletești”, inițiat și implementat de un grup de 16 copii din Parohia Brătești, Protopopiatul Tinca, coordonați de părintele Călin Ovidiu Popa. Pe locurile următoare s-au clasat proiectele „Săptămâna duhovnicească”, al copiilor din Parohia Husasău de Criș, Protopopiatul Oradea, coordonați de părintele Ioan Mircea Ghitea, și „Copiii dăruiesc roadele Liturghiei”, al copiilor din Parohia Bratca, Protopopiatul Oradea, coordonați de părintele Radu Marian. Toți participanți au primit diplome, cărți de rugăciune, iconițe și mai multe materiale cu conținut religios.

Preotul coordonator și un reprezentant al copiilor câștigători ai concursului „Sfânta Euharistie – Lumina vieții creștine” la nivel eparhial, vor reprezenta Episcopia Oradiei la Patriarhia Română, unde vor fi premiați de către Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, alături de câștigătorii de la celelalte eparhii, în cadrul manifestărilor prilejuite de hramul Catedralei Patriarhale.

Prezent la manifestare, Părintele Prot. Prof. Radu Rus, consilier pentru învățământ și activități cu tineretul al Episcopiei Oradiei, a transmis mesajul de binecuvântare al Preasfințitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, adresând felicitări părinților parohi, profesorilor de religie, copiilor și părinților acestora, pentru implicarea în acest proiect, dar și pentru rezultatele deosebite pe care le-au obținut.

Părintele Dorel Octavian Rus, Protopopul Oradiei, a felicitat pe copiii care au participat la acest proiect-concurs: „Dorim să vă felicităm, dragi copii și părinți, pentru că sunteți păstrători ai tradițiilor strămoșești, mai ales în anul euharistic în care noi privim mai cu luare aminte asupra Sfintei Spovedanii și Sfintei Împărtășanii, și vedem că și voi, iubiți copii, înțelegeți din ce în ce mai bine importanța acestora. Ați învățat ce înseamnă taina credinței creștine prin Sfânta Euharistie.”

La finalul festivității de premiere, Părintele Simion Goga, inspector eparhial pentru cateheză, a mulțumit celor prezenți: „Ne bucurăm că ne întâlnim față către față, inimă către inimă, adunați cu toți în bucuria Domnului nostru Iisus Hristos. Cu siguranță, un om bucuros nu este niciodată singur, pentru că bucuria este prezența lui Dumnezeu în sufletul său. Așa și noi am venit să ne întâlnim în acest cadru festiv, bucurându-ne de roadele acestui concurs la care, de fapt, cu toții suntem câștigători”.

Comentarii Facebook


Știri recente