Pregustarea sărbătorii Sfinților Trei Ierarhi la Bacău

Câteva sute de credincioși au participat duminică la slujba arhierească a Sfintei Liturghii, oficiată de Preasfințitul Ioachim Băcăuanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, la biserica „Sf. Trei Ierarhi” din municipiul Bacău, după cum ne-a mărturisit Pr. Constantin Gherasim, inspector pe probleme de tineret și mass-media al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.

Înconjurat de un sobor de preoți Preasfinția Sa s-a rugat alături de băcăuanii prezenți în singur locaș de cult din municipiul Bacău ce își serbează patronii spirituali în ziua de 30 ianuarie.

Cu această ocazie, ierarhul de la Roman a ținut și un cuvânt de învățătură strâns legat de semnificația Evangheliei din această duminică, dar și cu referire la hramul pe care credincioșii din această zonă îl vor serba peste câteva zile. Biserica „Sfinții Trei Ierarhi” este situată în zona de nord a orașului și constituie unul dintre punctele de interes arhitectural ale urbei, datorită manierei în care a fost concepută și a stilului în care a fost pictată.

Construcția bisericii a început în anul 2000, sub coordonarea directă a preotului Vasile Sârcu. Fără sponsorizări de anvergură, biserica a fost ridicată până în anul 2006, doar din banii strânși de la credincioșii din parohie. Împodobită și cu o pictură deosebită, biserica „Sfinții Trei Ierarhi” reprezintă un model al îmbinării armonioase a tradiționalului cu modernul, astfel încât ambele să coexiste fără a se încurca ori confunda una cu cealaltă.

Comentarii Facebook


Știri recente