Pregătiri pentru ediția din 2014 a Cursului internațional de Studii Ecumenice

Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, a primit astăzi, la reședința mitropolitană din Sibiu, vizita unei delegații din Germania. Oaspeții fac parte din grupul ce organizează anual, la Josefstal, lângă Munchen, Cursul Internațional de Studii Ecumenice. Întâlnirea are ca scop ți pregătirea ediției de anul viitor a cursului, pentru care a fost aleasă tema „Secularismul și ateismul în Europa”.

„Dorința organizatorilor acestui curs a fost ca să fie primiți de către Înaltpreasfințitul Laurențiu, să i se prezinte scopul și intenția acestui curs și să fie cunoscută Biserica Ortodoxă de aici din Transilvania pentru că ideea acestui curs este că la doi ani pregătirea cursului se face într-o țară de unde provin participanții la acest curs”, a declarat pentru TRINITAS TV Pr. Remus Marian, Consilier Patriarhal.

Ediția din acest an a Cursului Internațional de Studii Ecumenice, cu tema „Misiunea în Europa”, s-a desfășurat la începutul lunii iunie. Biserica Ortodoxă Română a fost reprezentată de Părintele Diacon Cristian Antonio Pintrijel, care a prezentat un referat despre activitățile misionare ale Bisericii Ortodoxe Române, din țară, dar și din diaspora.

Delegația germană a mai vizitat astăzi Catedrala Mitropolitană și sediul Facultății de Teologie Ortodoxă din Sibiu.

Comentarii Facebook


Știri recente