Pregătiri de hram la Mănăstirea Antim

Sfântul Ierarh Antim Ivireanul, Mitropolitul Țării Românești, prăznuit de Biserica noastră la 27 septembrie 2013, va fi sărbătorit și anul acesta, în mod deosebit, la unul dintre cele mai cunoscute așezăminte monahale din Capitală, Mănăstirea Antim. Lăcașul de cult a fost construit între anii 1713-1715, la inițiativa Sfântului Antim, după planurile întocmite chiar de acesta.

„În ziua de 27 septembrie, vineri, de la ora 08:30 vom săvârși Slujba Acatistului și Slujba Ceasurilor, de la 09:30 Sfânta Liturghie ce va fi oficiată de către Preasfințitul Varlaam Ploieșteanul, delegat al Preafericitului Părinte Patriarh Daniel dimpreună cu un sobor de preoți și diaconi. După Sfânta Liturghie va fi lansarea albumului omagial 300 de ani de la înființarea Sfintei Mănăstiri Antim, album la care ostenitori au fost un grup de credincioși coordonați de părintele ieromonah Antim Secăreanu, secretarul Sfintei Mănăstiri Antim”, după cum a declarat pentru TRINITAS TV Protos. Vicențiu Oboroceanu, starețul Mănăstirii Antim.

Mitropolit al Țării Românești, autor al unor faimoase Didahii, ce reprezintă o colecție de predici folosite la Marile Sărbători de peste an, Sfântul Antim Ivireanul a fost o personalitate culturală remarcabilă a literaturii române vechi. A fost cel care a înființat prima bibliotecă publică în București, în secolul al XVIII-lea. A fost canonizat de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române în anul 1992.

Foto: Arhivă

Comentarii Facebook


Știri recente