Preasfințitul Veniamin l-a comemorat pe Episcopul Dionisie Erhan la 75 ani de la trecerea sa la Domnul

Episcopul Veniamin al Basarabiei de Sud a oficiat luni după-amiază o slujbă de pomenire pentru Episcopul Dionisie Erhan, la împlinirea a 75 ani de la mutarea lui la cele veșnice.

PS Veniamin oficiază parastas pentru Episcopul Dionisie Erhan. ©Episcopia Basarabiei de Sud

De asemenea, în cursul zilei de marți, 18 septembrie 2018, Episcopul Veniamin a înălțat rugăciuni pentru episcop împreună cu clericii din Protopopiatul Cahul.

Episcopul Dionisie Erhan

Vrednicul de pomenire Episcop Dionisie Erhan reprezintă una dintre cele mai marcante personalități eclesiastice basarabene din prima jumătate a secolului trecut. El a fost unul dintre luptătorii pentru realizarea statului național unitar român.

În timpul unor lucrări de consolidare la Mănăstirea Suruceni, în data de 10 iulie 2018 a fost descoperit trupul neputrezit al Episcopului Dionisie Erhan.

Astfel, ca urmare a investigațiilor făcute și a dorinței credincioșilor, Mitropolia Basarabiei a început demersurile pentru canonizarea ierarhului.

Episcopul Dionisie Erhan s-a născut în 1868 la doar câțiva kilometri de Chișinău, în satul Bardar, din raionul Ialoveni.

A devenit vicar al Arhiepiscopiei Chișinăului și Hotinului în perioada 1918-1932, Episcop al Cetății Albe și Ismailului între anii 1932 și 1940, iar apoi Episcop al Argeșului în perioada 1940-1941.

Foto credit: Episcopia Basarabiei de Sud

Comentarii Facebook


Știri recente