Preasfințitul Părinte Teofil de Iberia: Atașamentul față de lucrurile materiale paralizează în noi puterea de a iubi

Preasfințitul Părinte Teofil de Iberia a spus duminică, 4 noiembrie, credincioșilor de la Parohia ortodoxă română din Palma de Mallorca faptul că „atașamentul față de lucrurile materiale paralizează în noi puterea de a iubi”

Predica Arhiereului Vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Spaniei și Portugaliei a fost prilejuită de vizita sa din perioada 2-4 noiembrie la comunitatea ortodoxă română din Palma de Mallorca, informează site-ul eparhiei.

Preasfinția Sa a explicat credincioșilor înțelesurile duhovnicești ale pericopei evanghelice a bogatului nemilostiv și a săracului Lazăr, subliniind importanța milosteniei în timpul vieții:

”Bogatul nu se îmbogățise în Dumnezeu ci doar în cele materiale, sufletul lui ducându-se după moarte în chin, în iad, în locul nefericirii veșnice”.

„Cei care au trăit în dureri și sărăcie, purtând această stare ca pe o cruce, aceștia se vor duce în Împărăția lui Dumnezeu, în sânul lui Avraam”, a precizat ierarhul.

Pe parcursul vizitei sale, Preasfințitul Părinte Teofil de Iberia a oficiat și Vecernia și Taina Sfântului Maslu în comunitatea ortodoxă română din Palma de Mallorca.

Foto credit: Episcopia Spaniei și Portugaliei

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente