Preasfințitul Părinte Ioan Casian a prezidat prima ședință a Protopopiatului Canadei Centrale

Prima ședință a recent înființatului Protopopiat al Canadei Centrale a fost prezidată de Episcopul Ortodox Român al Canadei. Lucrările s-au desfășurat la Parohia Ortodoxă Română „Învierea Domnului” din Hamilton în perioada 18-19 octombrie 2019.

Prima zi a cuprins două conferințe: Ortodoxia și situația ei actuală, susținută de Pr. Protopop Viorel Țencaliuc și Miron Cristea – primul Patriarh al României: 100 de ani de la alegerea sa ca Mitropolit primat și 80 de ani de la trecerea sa la Domnul, susținută de Pr. Nicolae Codrea, informează site-ul Episcopiei.

În încheierea zilei de 18 octombrie soborul participant împreună cu Preasfinția Sa au oficiat Taina Sfântului Maslu.

Sâmbătă, ierarhul a prezentat programele catehetice și caritative propuse parohiilor românești din Canada. Ședința a continuat cu partea administrativă în cadrul căreia au fost prezentate rapoartele activităților.

Rareș Răducupreședintele Tineretului Ortodox Român din Mitropolia celor două Americi – Romanian Orthodox Youth of the Americas (ROYA) a expus activitatea și programele pe care le desfășoară în prezent organizația tinerilor.

Claudia Aileni, Președinta Asociației femeilor din Mitropolia Ortodoxă Română a celor două Americi (AROLA) a adus în atenția celor prezenți Congresul AROLA 2020 care se va bucura de prezența Pr. Stelian Tofană de la Facultatea de Teologie Ortodoxă, Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca.

Foto credit: Episcopia Ortodoxă Română a Canadei

Comentarii Facebook


Știri recente