Preasfințitul Emilian Lovișteanul a sfințit noul sediu al Primăriei Galicea

Consiliul local al Primăriei Galicea are de anul acesta un nou sediu în care să-și desfășoare actul administrativ, un spațiu mult mai încăpător, modern și eficient. Pentru a marca acest eveniment deosebit din viața comunei, primarul Ion Năfliu a organizat astăzi, 21 septembrie, o zi de memorabilă sărbătoare pe plaiurile galicene.

Festivitatea de inaugurare a noului sediu al primăriei localității vâlcene a debutat la ora 11:00, cu tăierea panglicii inaugurale, urmată de slujba de sfințire a apei și sfințire a noului sediu, după care au fost rostite scurte alocuțiuni de către oficialitățile locale și județene, și s-a încheiat cu vizitarea noului edificiu, informează Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Râmnicului.

Slujba de sfințire a sediului primăriei fost oficiată de către Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, împreună cu un numeros sobor de preoți și diaconi. După slujbă, Preasfințitul Episcop Emilian a ținut un cuvânt de învățătură în care a evidențiat ajutorul pe care Dumnezeu îl dă celor ce Îl cheamă în rugăciune și despre importanța prezenței simbolurilor religioase (Sfintele Icoane, Sfânta Cruce) în instituțiile publice. Spre finalul cuvântului, Părintele Ierarh, l-a felicitat pe Primarul Ion Năfliu și pe membrii Consiliului local pentru realizarea acestui proiect, oferind edilului o icoană cu Sfântul Ioan Botezătorul, patronul spiritual al acestuia. Pentru ceilalți angajați ai instituției, Preasfinția Sa a dăruit câte o carte de învățătură.

În cadrul evenimentului Corul de copii „Vocea Topologului”, sub îndrumarea părintelui Ion Tițu, au susținut pentru auditoriu un recital de cântece religioase.

„Momentul sfințirii a fost o mare bucurie pentru noi, mai ales pentru faptul că între Primăria Galicea și Parohia Galicea, în care se află acest sediu, există o bună conlucrare pentru binele locuitorilor din această comunitate. Primăria a susținut toate activitățile religioase, sociale și pastoral-misionare ale parohiei noastre. Prezența soborului de preoți de la parohiile din comună reflectă buna relație pe care o avem cu autoritățile locale și cu domnul primar care se află printre consilierii noștri parohiali.”, a spus părintele paroh Ion Tițu, de la parohia Galicea, Protopopiatul Râmnicu Vâlcea.

„Noul local al Primăriei Comunei Galicea, un edificiu modern, construit în acești anii de criză economică, are toate utilitățile și dotările necesare pentru a se desfășura un proces administrativ de calitate. Era imperios necesară o astfel de investiție, întrucât actualul sediu are o vechime de peste o sută de ani, este un local cu spații insuficiente și depășit din punct de vedere seismic, tehnologic și al siguranței în exploatare.”, a declarat primarul Ion Năfliu, care a mai adăugat că tot în aceste zile în localitate se desfășoară și prima ediție a Festivalului Cultural „Toamna Galicenilor”.

La eveniment au mai luat parte Președintele Consiliului Județean Vâlcea – Ion Cîlea, Subprefectul județului Vâlcea – Aurora Gherghina, Părintele Nicolae Alin Gherghinoiu, Protoiereu de Râmnicu Vâlcea, membrii Consiliului local al Primăriei Galicea, parlamentari, primari ai localităților învecinate, oameni de cultură, personalități ale vieții social-politice județene, precum și credincioși din comuna Galicea.

Comentarii Facebook


Știri recente