Preafericitul Părinte Patriarh Daniel se află în aceste zile la Patriarhia Ecumenică

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române este prezent în perioada 5-9 martie la Patriarhia Ecumenică din Constantinopol (Istanbul) unde are loc Sinaxa Întâistătătorilor de Biserici Ortodoxe.

Preafericirea Sa a sosit la Istanbul în după-amiaza zilei de 5 martie și este însoțit de Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Iosif al Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale și Meridionale, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei și Exarh patriarhal, Preacucernicii Părinți Consilieri patriarhali Michael Tița și Ștefan Ababei și Preacucernicul Părinte Diacon Mihai Mușat.

Patriarhul României participă în aceste zile la Sinaxa Întâistătătorilor de Biserici Ortodoxe care se desfășoară începând de ieri în biserica Sf. M. Mc. Gheorghe din cartierul Fanar din Istanbul.

Sinaxa care pregătește lucrările Sfântului și Marelui Sinod al Bisericii Ortodoxe a fost deschisă ieri de Sanctitatea Sa Bartolomeu, Patriarhul Ecumenic, care a evidențiat necesitatea organizării de întâlniri cu Întâistătătorii Bisericilor Ortodoxe Autocefale pentru a mărturisi împreună unitatea credinței și de a răspunde la problemele societății contemporane. În continuare, au luat cuvântul toți Întâistătătorii de Biserici prezenți în ordinea Dipticelui constantinopolitan.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a rostit un cuvânt intitulat Sinaxa panortodoxă – eveniment spiritual reprezentativ, în care a prezentat rolul și responsabilitatea care revine Întâistătătorilor de Biserici Ortodoxe Autocefale în fața provocărilor lumii contemporane.

În Duminica Ortodoxiei (9 martie 2014) Întâistătătorii de Biserici Ortodoxe vor oficia Sfânta Liturghie în Catedrala Sfântul Mare Mucenic Gheorghe a Patriarhiei Ecumenice, situată în cartierul Fanar al Constantinopolului (Istanbul).

Comentarii Facebook


Știri recente