Preafericitul Părinte Patriarh Daniel cetățean de onoare al municipiului Turda

În Duminica după Înălțarea Sfintei Cruci, pe 18 septembrie 2011, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române a sfințit, împreună cu Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Mitropolitul Albei, Crișanei și Maramureșului și Preasfințitul Părinte Vasile Someșanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului și alături de un sobor de preoți și diaconi a sfințit Biserica cu hramul Pogorârea Duhului Sfânt din Turda Băi.

După oficierea Sfintei Liturghii Patriarhul României a acordat diplome de vrednicie pentru o parte din persoanele care au contribuit la ridicarea lăcașului de cult. În continuare, primarul orașului, Tudor Ștefănie, a decernat în numele Consiliului Local Turda titlul de Cetățean de onoare al municipiului Turda Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, mulțumindu-i pentru vizita în Transilvania și amintind câteva dintre realizările Preafericirii Sale.

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române a mulțumit pentru diploma primită domnului primar, dar și ierarhilor, preoților și credincioșilor prezenți la acest mare eveniment din viața orașului Turda.

La sărbătoarea de astăzi credincioșii prezenți în număr foarte mare au primit iconițe cu hramul bisericii nou-sfințite din partea Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe Române.

Comentarii Facebook


Știri recente