Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a primit cea mai înaltă distincție a Armatei României

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a primit, astăzi, 1 decembrie 2011, în sala Europa Christiana a Palatului Patriarhiei din București Emblema Onoarea Armatei României, care este cea mai înaltă distincție onorifică din sistemul de distincții și însemne militare românești. Aceasta i-a fost înmânată Patriarhului României de Ministrul Apărării Naționale, Gabriel Oprea, în semn de înaltă apreciere pentru întreaga activitate și pentru merite deosebite care au contribuit la ridicarea prestigiului Armatei Române.

După cum ne informează Radio TRINITAS Patriarhul României a apreciat distincția oferită și ca un moment de recunoștință adusă memoriei sutelor de mii de soldați români căzuți pe câmpurile de luptă pentru realizarea Marii Uniri.

„Peste 600 000 de soldați s-au jertfit pentru ca Transilvania, Banatul, Crișana, Maramureșul să fie alături de Patria mamă, de Regatul României la care s-a adăugat în 27 martie a aceluiași an 1918 Basarabia și în 28 noiembrie 1918 Bucovina. Armata a fost prezentă peste tot, a încurajat poporul și a reflectat dorința poporului. Considerăm că și astăzi ca întotdeauna trebuie să apărăm integritatea națională și integritatea demnității noastre românești și integritatea spirituală a poporului român”.

Ministrul Apărării Naționale, Gabriel Oprea a precizat: „Sunt mândru să pot conferi cea mai înaltă distincție a Armatei României Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, una din marile personalități ale Ortodoxiei contemporane. Emblema Onoarea Armatei României reprezintă o modestă recunoaștere din partea întregii oștiri armate române, a contribuției covârșitoare a Preafericirii Sale la ridicarea prestigiului Armatei României în țară și în lume. Totodată, este și o apreciere a întregii activități teologice, pastorale și misionare, a operei teologice remarcabile, fidelă teologiei Sfinților Părinți, dar și deschis în mod creator spre lumea de azi, a strădaniei continue pentru păstrarea și afirmarea unității și demnității Bisericii lui Hristos și a poporului român”.

La eveniment au mai participat reprezentanți ai autorităților locale și cadre ale Ministerului Apărării Naționale.

Comentarii Facebook


Știri recente