Preafericitul Ignatios al IV-lea, Patriarhul Antiohiei și al întregului Orient împlinește astăzi, 2 iulie, douăzeci și nouă de ani de la alegerea sa pe tronul Bisericii din Antiohia

Personalitate religioasă cu totul deosebită, Preafericitul Ignatios al IV-lea, Patriarhul Antiohiei și al întregului Orient, s-a născut în anul 1920 la Maharda-Siria. În anul 1945 se dedică studiilor teologice de la Seminarul Antelias din Liban apoi urmează cursurile Institutului Teologic Ortodox „Saint Serge” din Paris, după care își îndreaptă pașii spre Facultatea de Filozofie din cadrul Universității Americane din Beirut. Datorită pregătirii temeinice și a vocației în domeniul teologic, a fost numit, în anul 1961, director al Școlii Teologice „Sfântul Ioan Damaschinul” din Balamand (Liban). Peste cinci ani, în 1966, s-a învrednicit a primi taina hirotoniei în treapta arhieriei, fiind ales vicar patriarhal. La data de 21 iunie 1979, Patriarhul de atunci, Ilie al IV-lea(Elias Moauad), trece la cele veșnice, astfel că scaunul patriarhal al Antiohiei va rămâne vacant până alegerea noului Întâistătător.

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe din Antiohia alege, în data de 2 iulie 1979, pe vicarul patriarhal Ignatios Hazim pentru demnitatea de Patriarh al Antiohiei și al întregului Orient, cu reședința la Damasc-Siria. Patriarhia Antiohiei și a întregului Orient, în ordine ierarhică, ocupă locul al treilea în diptice, după Patriarhia Ecumenică de Constantinopol și Patriarhia Alexandriei. Are în jurisdicție 6 eparhii în Siria și alte 17 în diaspora (Liban, Irak, Kuwait, Iran, America de Nord și de Sud, Australia).

Comentarii Facebook


Știri recente