Prăznuirea Sf. Mc. Trifon în Arhiepiscopia Dunării de Jos

Ziua de prăznuire a Sfântului Mucenic Trifon a fost prilej de bucurie duhovnicească pentru obștea mănăstirii cu același nume din județul Galați.

Sfânta Liturghie a fost oficiată de către un sobor alcătuit din ieromonahi ai mănăstirilor eparhiei, după care a fost săvârșită slujba de sfințire a apei, după cum ne-a mărturisit Pr. Gabriel Molocea.

În continuare, în livada din imediata vecinătate a mănăstirii, Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos a oficiat rânduiala ce se face la țarini, la vii și la grădini, în cadrul căreia a fost citită rugăciunea Sfântului Mare Mucenic Trifon, la slujbă participând obștea monahală și ostenitorii din cadrul fermei anexe a mănăstirii.

La final au fost binecuvântate lucrările de construcție a noii biserici și capela din incinta mănăstirii, unde ierarhul Dunării de Jos a săvârșit o slujbă de mulțumire.

Mănăstirea „Sf. Mc. Trifon” de pe raza comunei Șendreni din județul Galați, se află într-o zonă care reprezintă un important punct de susținere a operei filantropice a Arhiepiscopiei Dunării de Jos, prin dezvoltarea unor activități agricole sistematice.

Piatra de temelie a bisericii care se construiește în cadrul acestei mănăstiri a fost așezată de către Arhiepiscopul Dunării de Jos la data de 7 mai 2001.

Comentarii Facebook


Știri recente