Praznicul Rusaliilor la Catedrala Mitropolitană din Sibiu

Numeroși credincioși au participat duminică, 4 iunie 2017, la Sfânta Liturghie oficiată în Catedrala Mitropolitană din Sibiu. În ziua praznicului Pogorârii Duhului Sfânt, slujba a fost săvârșită de Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Mitropolitul Ardealului. Răspunsurile liturgice au fost oferite de Corala Timotei Popovici.

În cadrul Sfintei Liturghii, părintele Nicolae Chifăr, decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din Sibiu, a citit mesajul Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, la Duminica Părinților și a Copiilor, notează site-ul oficial al Mitropoliei Ardealului.

În cuvâtul rostit, Înaltpreasfinția Sa le-a vorbit credincioșilor despre praznicul Pogorârii Duhului Sfânt și despre darurile spirituale aduse peste omenire.

Lucrarea pe care a trimis-o Fiul lui Dumnezeu de la Tatăl prin Duhul Sfânt este acea putere, acel dar nemărginit care lucrează în noi, darul Duhului Sfânt. Lucrarea de mântuire s-a împlinit prin Iisus Hristos, Care ne-a împăcat cu Tatăl, iar lucrarea de sfințire o săvârșește Duhul Sfânt prin tainele Bisericii. Harul Duhului Sfânt este o energie necreată care emană veșnic din Dumnezeu, a subliniat ierarhul.

La final, cei prezenții la slujbă s-au închinat moaștelor Sfântului Ierarh Andrei Șaguna, Mitropolitul Transilvaniei.

Comentarii Facebook


Știri recente