Praznicul Nașterii Domnului sărbătorit în Țara Făgărașului

Preasfinţitul Părinte Ilarion Făgărăşanul, Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Sibiului, a oficiat marți, 27 decembrie 2016, Sfânta Liturghie în parohia Copăcel, Protopopiatul Făgăraş I, notează site-ul oficial al Mitropoliei Ardealului.

În cuvântul de învățătură, ierarhul a evidențiat jertfa Sfântului Arhidiacon Ștefan. La finalul slujbei, Preasfinția Sa a oferit iconițe cu chipului sfântului.

***

În perioada Praznicului Nașterii Domnului Hristos, Episcopul Vicar al Arhiepiscopiei Sibiului a oficiat Sfânta Liturghie în trei locașuri de cult. Astfel, duminică, 25 decembrie 2016, în prima zi de Crăciun, ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie la Mănăstirea Brâncoveanu de la Sâmbăta de Sus.

În cadrul Sfintei Liturghii, monahul Ciprian a fost hirotonit ierodiacon pe seama Mănăstii de la Sâmbăta. La final, Preasfinţitul Părinte Ilarion a dat citire Pastoralei de Crăciun a Înaltpreafinţitului Părinte Laurenţiu, Mitropolitul Ardealului.

A doua zi de Crăciun, luni, 26 decembie 2016, Preasfinţitul Părinte Ilarion Făgărăşanul s-a aflat în mijlocul credincioşilor făgărăşeni, slujind Sfânta Liturghie la Catedrala Municipiului. Din dobor au făcut parte părintele Marius Corlean, protopopul de Făgăraş I, părintele Ioan Ciocan, parohul Catedralei, alături de alţi slujitori ai sfintelor altare. În cadrul slujbei, teologul Constantin Eugen Ilincăi, a fost hirotonit diacon.

Comentarii Facebook


Știri recente