Praznicul Naşterii Domnului la Tulcea

În ziua de Crăciun, 25 decembrie 2015, Preasfinţitul Părinte Visarion, Episcopul Tulcii, a oficiat Sfânta Liturghie arhierească în Catedrala episcopală „Sfântul Nicolae” din Tulcea, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi. În cadrul Sfintei Liturghii, Preasfinția Sa a hirotonit întru diacon un tânăr teolog, după cum ne informează Biroul de presă al Episcopiei Tulcii.

La sfârşitul Sfintei Liturghii, Preasfinţitul Părinte Visarion a prezentat credincioşilor cuvântul pastoral intitulat „Naşterea Domnului – izvorul bucuriei”, care a evidențiat trăsăturile caracteristice ale acestei sărbători numită de Sfântul Ioan Gură de Aur „maica tuturor sărbătorilor creştine”.

În continuare, a fost sfinţit un set de Sfinte Vase oferite Catedralei Episcopale din Tulcea de către Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României.

Grupuri de elevi de la şcolile din oraş au interpretat frumoase colinde, după care tuturor copiilor prezenţi li s-au împărţit daruri de Crăciun.

În a doua zi de Crăciun, Episcopul Tulcii s-a aflat în mijlocul credincioşilor din Parohia Fântâna Mare, Protopopiatul Babadag, unde a săvârşit Sfânta Liturghie arhierească, iar în ziua pomenirii Sfântul Apostol și întâiul Mucenic Arhidiacon Ştefan, ierarhul a săvârşit slujba Sfintei Liturghii în biserica parohială din Măcin III, Protopopiatul Niculiţel, hirotonind şi un diacon.

Comentarii Facebook


Știri recente