Praznicul Naşterii Domnului la Catedrala episcopală din Caransebeș

La Praznicul Naşterii Domnului, Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului, a săvârşit Sfânta Liturghie, înconjurat de un ales sobor de preoţi şi diaconi, membri ai Permanenţei Consiliului Eparhial, la Catedrala episcopală cu hramurile Învierea Domnului şi Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul din Caransebeş. Înainte de săvârșirea Sfintei Liturghii ierarhul a binecuvântat lucrările ce s-au săvârșit la Sfântul Altar, după cum ne-au precizat Diac. Pavel Canea şi Darius Herea.

La Sfânta Liturghie au participat autorităţi centrale și judeţene precum şi un număr însemnat de credincioşi, care au venit la sfânta biserică să se îmbogățească duhovnicește în ziua Nașterii Mântuitorului Iisus Hristos. Răspunsurile liturgice au fost date de Corul Catedralei Episcopale Învierea Domnului din Caransebeș.

„Îi mulțumim bunului Dumnezeu că ne-a învrednicit să ajungem după 40 de zile de urcuș duhovnicesc și așteptare, să ne închinăm cu îngerii, păstorii și magii Pruncului divin, care se naște și în acest an în Betleemul Iudeii, însă dorește să se nască și înlăuntrul nostru. Dorim tuturor preoților și credincioșilor din Eparhia istorică a Caransebeșului un Crăciun binecuvântat, sărbători cu pace și liniște, să avem sănătate sufletească și trupească și să mergem mai departe pe drumul pe care Iisus Hristos ni l-a arătat, căci El este calea, adevărul și viața”, a subliniat Preasfințitul Părinte Lucian.

Catedrala episcopală Învierea Domnului şi Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul a fost târnosită de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, înconjurat de un sobor de ierarhi, preoţi şi diaconi în anul centenarului instalării episcopului Miron Cristea în scaunul vlădicesc de la Caransebeş (1910 – 2010).

Sâmbătă, 26 decembrie, Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului a participat la sărbătoarea Sfântului Cuvios Nicodim cel Sfinţit de la Tismana, ocrotitorul Episcopiei Severinului şi Strehaiei prăznuit în mod deosebit la Drobeta Turnu Severin.

Comentarii Facebook


Știri recente