Praznicul Învierii Domnului sărbătorit de arădeni

Mii de credincioşi arădeni au participat duminică, 16 aprilie 2017, la Slujba Învierii oficiată la Catedrala Arhiepiscopală din municipiu. Cei prezenți au primit Lumina Sfântă de la Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei.

În dimineaţa primei zile de Paşti, Arhiepiscopul Aradului a oficiat Sfânta Liturghie la Catedrala din Arad. În cuvântul rostit, IPS Timotei a evidențiat importanța sărbătorii Învierii Domnului Hristos, a precizat părintele  Iustin Popovici.

După cuvântul de învățătură, părintele Simion Mladin a dat citire Pastoralei la Învierea Domnului intitulată Icoana Sfintei Învieri.

În aceeași zi, după ce a oficiat slujba Vecerniei la Catedrala Veche din Arad, Înaltpreasfinţia Sa a oferit tradiţionala recepţie de praznicul Învierii Domnului. La eveniment au participat: membrii Centrului eparhial, preoţi din municipiu, precum și reprezentanţi ai mănăstirilor arădene.

Cu acest prilej, părintele Cristinel Ioja, decanul Facultăţii de Teologie Ortodoxă Ilarion V. Felea din Arad, a rostit o alocuţiune despre importanţa unităţii tuturor credincioşilor.

La final, ierarhul a mulțumit tuturor pentru participare şi a transmis binecuvântarea arhierească familiilor celor prezenţi.

Comentarii Facebook


Știri recente