Praznicul Intrării Domnului în Ierusalim în municipiul Arad

Praznicul Intrării Domnului în Ierusalim a fost sărbătorit duminică, 24 aprilie 2016, în toate catedralele, parohiile și mănăstirile din municipiul Arad. Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, a avut loc tradiţionalul pelerinaj de Florii, la care au participat sute de credincioși.

Arhimandrit Teofan Mada, vicar eparhial, a subliniat în cuvântul de învăţătură că „Hristos nu se află Pelerin  doar la poarta cetăţii, ci Pelerin veşnic la uşa inimii noastre”

„Duminica Floriilor ne aminteşte de intrarea solemnă a lui Iisus Hristos în cetatea Ierusalimului. Iar Iisus, Pelerinul nu se scandalizează de această primire care i se face, nu pentru că se încrede în laudele mulţimii, ci pentru că are încredere în Tatăl care Îl va slăvi. Iisus Hristos vine la Ierusalim ca marele Pelerin. Hristos nu se află Pelerin doar la poarta cetăţii, ci Pelerin veşnic la uşa inimii noastre. El vine în numele Tatălui pentru a ne elibera şi a ne conduce la adevărata sărbătoare a Paştelui. Noi însă trebuie să-L însoţim nu doar pentru câteva ceasuri sau pentru o zi, aşa cum au făcut mulţi dintre acei iudei de la Ierusalim, ci în toată clipa vieţii noastre”, a subliniat arhimandrit Teofan Mada, vicar eparhial.

De asemenea, „Intrarea în Ierusalim a Domnului este mai ales o invitaţie la a trăi cât mai intens memoria Patimilor Sale ca o prezenţă vie”, a spus vicarul eparhial.

“Este o chemare la a descoperi iubirea lui Hristos care se răstigneşte pentru noi. Este un apel la a primi harul unic pe care ni-l poate aduce meditarea pătimirii lui Hristos. De aceea Iisus este Pelerin în drum nu doar spre Ierusalimul istoric, ci Pelerinul izbăvirii spre culmele Golgotei, spre înălţimea crucii, spre momentul sublim al iubirii Sale, în care Se dăruieşte, Se jertfeşte şi ne izbăveşte. Iisus, Pelerinul veşniciei, vine să clădească cetatea speranţei şi luminii pe colina Golgotei, ca taina Crucii să servească întregii omeniri ca punct de orientare, sprijin şi salvare, ca toţi să poată ajunge în lumina ei pascală să se împartăşească din adevărul lui Hristos care îi face liberi, şi chiar de împărtăşirea reală a învierii Sale”, a mai adăugat arhimandritul Teofan Mada.

Comentarii Facebook


Știri recente