Praznicul Întâmpinării Domnului la Mănăstirea Sfinții Voievozi

Sâmbătă, 2 februarie 2013, în ziua slăvitului praznic al Întâmpinării Domnului, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu, a săvârșit Sfânta Liturghie arhierească la Mănăstirea „Sfinții Voievozi” din municipiul Slobozia. Preasfinția Sa a fost înconjurat la această mare sărbătoare de preacucernici părinți consilieri, protopopi, preacuvioși părinți stareți, preoți și diaconi și mulțime de credincioși, iar răspunsurile la strană au fost date de Corul Seminarului Teologic Liceal Ortodox „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Slobozia, informează sf-esc.ro.

În această zi, binecuvântată de Dumnezeu, au fost hirotesiți duhovnici șase preoți nou hirotoniți, care au susținut examenul de duhovnicie.

În cuvântul de învățătură Preasfinția Sa a vorbit despre prăznuirea de astăzi și despre roadele duhovnicești pe care le primim de la Mântuitorul Iisus Hristos, încredințându-ne toată viața lui Dumnezeu. A mulțumit părinților consilieri, protopopi și stareți pentru prezența la acest moment aniversar și pentru bucuria comuniunii în slujire.

La acest moment aniversar preacuviosul părinte Rafail, exarhul mănăstirilor și schiturilor din cadrul Episcopiei Sloboziei și Călărașilor a rostit un cuvânt aniversar, în care a evidențiat activitatea Preasfinției Sale în Eparhia pe care o păstorește cu atâta grijă.

La sfârșitul Sfintei Liturghii s-a rostit un Polihroniu, pentru că ziua de 2 februarie are o însemnătate deosebită pentru comunitatea Episcopiei Sloboziei și Călărașilor. În acest an s-au împlinit 19 ani de când Întâistătătorul Eparhiei, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a primit hirotonia întru arhiereu.

Comentarii Facebook


Știri recente