Praznicul Bobotezei la noua Catedrală episcopală din Oradea

Preasfințitul Sofronie, Episcopul Oradiei, a săvârșit Sfânta Liturghie și slujba Aghesmei Mari la Catedrala episcopală „Învierea Domnului” și „Sfântul Ierarh Andrei, Mitropolitul Transilvaniei” din Oradea, fiind prima sărbătorire a acestui praznic împărătesc în catedrala propriu-zisă. Sute de credincioși orădeni au luat parte la sfintele slujbe din această zi în spațiul deosebit de generos al noii catedrale din Oradea.

După Rugăciunea amvonului din cadrul Sfintei Liturghii, întâistătătorul Eparhiei Oradiei a săvârșit slujba Aghesmei Mari, sfântă și sfințitoare, aducătoare de multă binecuvântare, de sănătatea sufletească și trupească, pentru toți cei care o iau cu credință.

În cuvântul de învățătură rostit la finalul Sfintei Liturghii, Preasfințitul Sofronie a reliefat principalele semnificații dogmatice și simbolice ale praznicului Bobotezei, subliniind caracterul treimic al sărbătorii, prin „evocarea insistentă a Preasfintei Treimi” în frumoasa rugăciune alcătuită de Sfântul Ierarh Sofronie, Patriarhul Ierusalimului, din cadrul slujbei Aghesmei Mari.

Comentarii Facebook


Știri recente