Praznicul Bobotezei la Mănăstirea arădeană Hodoş-Bodrog

În ziua sărbătorii Botezului Domnului, miercuri, 06 ianuarie 2016, sute de credincioşi au participat la Sfânta Liturghie şi la Slujba de sfinţire a Aghiazmei celei Mari oficiate în biserica străvechii mănăstiri Hodoş-Bodrog. Potrivit rânduielii bisericeşti Slujba Aghiasmei Mari se săvârşeşte atât în ajunul sărbătorii cât și în ziua Botezului Domnului.

„Şi-n acest an, credincioşii veniţi atât din părţile Aradului cât şi a Timişoarei, au avut ocazia să participe, în ziua de praznic, la Sfânta Liturghie săvârşită de soborul mănăstirii după care, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Timotei, a avut loc ieşirea în procesiune la râul Mureş, aşa cum s-a îndătinat, aici fiind oficiată slujba Aghiasmei Mari. După săvârşirea slujbei, părintele Nestor Iovan a adresat credincioşilor un bogat cuvânt de învăţătură, insistând asupra importanţei şi istoricităţii acestui mare praznic”, a precizat Protos. Iustin Popovici, Consilier Cultural al Eparhiei Aradului.

La final, credincioşii prezenţi, într-o bună rânduială şi cu multă răbdare, au luat Aghiazmă Mare pe care o păstrează la loc de cinste în casele lor şi o folosesc la nevoie, după rânduiala Bisericii.

Comentarii Facebook


Știri recente