Praznicul Bobotezei în Episcopia Caransebeșului

În ajunul Bobotezei, Preasfințitul Lucian s-a aflat în mijlocul obștii monahale și al credincioșilor de la Mănăstirea „Sfântul Ilie de la Izvor”, Vasiova. Cu acest prilej, chiriarhul, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a săvârșit Sfânta Liturghie. După Sfânta Liturghie, ierarhul, preoții și obștea monahală alături de credincioși au pornit în procesiune la izvorul de lângă mănăstire, unde s-a săvârșit Sfințirea cea mare a apei. La final, ierarhul i-a binecuvântat pe toți credincioșii prezenți cu Agheasmă mare și a împărțit iconițe și calendare. În cursul serii a săvârșit Vecernia unită cu Litia praznicului la Catedrala episcopală „Învierea Domnului” din Caransebeș. La praznicul Botezului Domnului, Preasfinția Sa a săvârșit în Catedrala episcopală nouă Sfânta Liturghie, în cadrul căreia a avut loc slujba Aghesmei. Anul acesta au fost pregătite peste 1.000 de sticle de Agheasmă mare.

„Îi mulțumim Domnului pentru această zi minunată și Îl rugăm pe Mântuitorul Hristos, Cel care S-a smerit pentru noi pogorându-Se în repejunile Iordanului și spălând păcatele întregii omeniri, să răsplătească tuturor credincioșilor noștri din Eparhia Caransebeșului această jertfă și dragoste de care și astăzi au dat dovadă venind la Sfânta Biserică și participând activ la sfintele slujbe, luând daruri cerești în locul celor materiale. Au adus apă, pâine și vin și au primit Sfintele Taine, Trupul și Sângele Domnului și apă tămăduitoare”, a arătat, între altele, Preasfințitul Lucian.

La slujbă au participat tineri și copii, precum și sute de credincioși, catedrala dovedindu-se a fi și în acest an neîncăpătoare. La finalul Sfintei Liturghii, credincioșii au primit, din partea slujitorilor, anaforă, iconițe cu praznicul Botezului Domnului, precum și Agheasma mare, pentru curățirea sufletească și trupească.

Comentarii Facebook


Știri recente