Pr. Sorin Grecu, pomenit la Londra de PS Teofil: A dus lupta până la ultima răsuflare, să facem și noi același lucru

PS Teofil de Iberia a fost delegatul Mitropolitului Iosif la slujba de pomenire oficiată joi după amiază în biserica ortodoxă din East Ham, Londra, unde a fost depus pentru câteva ore Preotul Sorin Paul Grecu, trecut la cele veșnice în data de 6 ianuarie, la vârsta de 61 de ani.

„Sunt încredințat că el se duce acolo unde este dorit și așteptat, în casa Tatălui nostru celui din ceruri. El și-a săvârșit călătoria, a dus lupta până la ultima răsuflare. Rămâne acum ca și noi să putem să facem același lucru”, a spus delegatul Mitropolitului Iosif.

„Iată, stând împrejurul trupului neînsuflețit al sfinției sale poate să fie pentru noi un prilej de a ne reînsufleți slujirea, de a căuta să punem și noi iară și iară început bun”, a adăugat PS Teofil de Iberia, Arhiereul vicar al Episcopiei Spaniei și Portugaliei.

Preotul Sorin Grecu a înfiinţat în urmă cu 29 de ani o parohie ortodoxă românească în Londra. Aceasta a funcţionat pentru 2 ani în Ilford, apoi până în martie 1997 în Chelsea într-o clădire a Crucii Roșii. Din noiembrie 2012 până în prezent, slujbele parohiei românești închinate Sfântului Apostol Pavel și Tuturor Sfinților Români sunt oficiate în biserica greacă din East Ham.

Preotul Sorin Grecu este originiar din Câmpulung Muscel, județul Argeș. A absolvit Seminarul teologic la București și apoi Institutul Teologic de Grad Universitar din București, promoția 1980-1984. A fost hirotonit preot la 26 iulie 1981.

Sursă foto: Facebook / Lacramioara Simona Radu

Părintele Sorin Paul Grecu va fi adus în țară și înhumat în comuna Peretu, Teleorman, lângă biserica pe care a ctitorit-o la începutul slujirii sale ca preot.

Comentarii Facebook


Știri recente