Pr. Prof. Adrian Gabor a fost condus pe ultimul drum

2017.06.07 - Inmormantare Pr Adrian Gabor - 040

Ierarhi, preoți din întreaga ţară, profesori de teologie, studenți și sute de credincioși i-au adus astăzi un ultim omagiu părintelui Adrian Gabor. Slujba de înmormântare a avut loc în biserica bucureșteană Sfântul Nicolae – Buzești după Sfânta Liturghie oficiată de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul.

Episcopul vicar patriarhal a transmis, la final, mesajul Patriarhului României intitulat: Părintele Adrian Gabor – evlavios slujitor al altarului şi talentat profesor de teologie.

Toţi cei care l-au cunoscut l-au prețuit pentru personalitatea sa dinamică și pentru mărinimia sa sufletească. În aceste momente de mare durere şi mult doliu, ne rugăm Domnului Iisus Hristos şi Preacuratei Sale Maici să aducă mângâiere şi întărire sufletească soției îndurerate – prezbitera Liliana-Angela, fiilor – Andrei și Mihai, părinților – Costache și Marioara și celorlalți membri ai familiei Părintelui Profesor Adrian Gabor.

În continuare, prorectorul Romiță Iucu-Bumbu a transmis mesajul de condoleanțe al conducerii Universității din București.

Nu este o pierdere simplă atunci când o comunitate îşi pierde unul dintre fiii săi importanţi care a avut o contribuţie esenţială la dezvoltarea academică nu numai a Facultăţii de Teologie, ci chiar şi a Universităţii noastre, a subliniat domnia sa.

Pe lângă mesajul Universităţii din Bucureşti pe care îl transmit astăzi am şi o misiune de suflet. Noi, cei care am lucrat atâţia ani cu părintele Adrian, l-am iubit, l-am admirat pentru energie, pentru entuziasmul său.  A avut puterea şi forţa de a ne împărtăşi şi nouă celorlalţi. Pentru asta noi îl vom păstra veşnic în sufletele noastre, a spus Prorectorul Universității din București, Romiță Iucu-Bumbu.

Biserica Sf. Ecaterina din Bucureşti: Slujbă de pomenire pentru părintele prof. Adrian Gabor – Basilica.ro

Paraclisul Facultăţii de Teologie din Bucureşti a fost neîncăpător astăzi pentru cei care au venit să aducă un omagiu părintelui profesor Adrian Gabor, trecut la Domnul vinerea trecută. Preoţi profesori, studenţi, oameni de cultură, dar şi alţi credincioşi s-au rugat pentru odihna sa în veşnicie.


Din partea Facultății de Teologie Ortodoxă din București a vorbit părintele decan Ștefan Buchiu.

La slujba înmormântării a fost prezent și Acad. Emilian Popescu, mentorul vrednicului de pomenire părinte profesor Adrian Gabor.

Această moarte năprasnică ne-a cutremurat pe toţi şi trebuie să ne rugăm mult pentru el de acum înainte. Familia este cea mai îndurerată, însă are mulţi prieteni şi sper că vor avea grijă  să fie sprijinită. Dumnezeu să-l odihnească, a spus Acad. Emilian Popescu.

Înhumarea a avut loc în Cimitirul Străulești 1.

Foto credit: Ziarul Lumina


Pr. Prof. Adrian Gabor s-a născut în 5 ianuarie 1960. A urmat Seminarul Teologic din Buzău (1977-1982), apoi studii de licenţă la Institutul Teologic de grad Universitar Bucureşti (1983-1987). În perioada 1987-1990 urmează cursuri de doctorat în teologie. În 1992 efectuează studii aprofundate la Facultatea de Teologie Catolică a Universităţii de Ştiinţe Umaniste din Strasbourg, care culminează cu obţinerea titlului de doctor în 1996.

 

 

Comentarii Facebook


Știri recente

Mănăstirea Mușinoaele are un nou stareţ

Ieromonahul Sofronie Nechita este noul stareţ al Mănăstirii Mușinoaele din Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei. Părintele a fost prezentat obştii duminică de Înaltpreasfinţitul Părinte Ciprian, care şi-a exprimat convingerea că noul stareţ va continua cu aceeași…