Pr. Mircea Păcurariu, omagiat la Sibiel. Numărul 3 al Revistei Mitropolia Ardealului îi este dedicat

Părintele academician Mircea Păcurariu a fost pomenit vineri la Sibiel, în ziua în care regretatul profesor de la Sibiu ar fi împlinit 89 de ani, informează Mitropolia Ardealului. Slujba Parastasului a fost oficiată de vicarul administrativ al Arhiepiscopiei Sibiului, arhim. Ioachim Tomoiagă, care a transmis şi mesajul Mitropolitului Laurenţiu al Ardealului.

Din sobor au făcut parte: decanul Facultăţii de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Şaguna” din Sibiu, pr. prof. univ. Daniel Buda, consilierul cultural al eparhiei, pr. lect. univ. Emanuel Tăvală, preoţi şi diaconi.

Moment omagial la Casa Păcurariu

După slujba de parastas, la casa părintelui Mircea Păcurariu din Sibiel, a avut loc lansarea numărului 3 din revista Mitropolia Ardealului dedicat marelui profesor de Istoria Bisericii Ortodoxe Române.

Părintele consilier cultural Emanuel Tăvală a prezentat revista împreună cu un DVD cu slujba de înmormântare a părintelui Păcurariu. Revista conţine mesajele şi alocuţiunile transmise de personalităţi ale Bisericii şi mediului cultural şi academic din România la trecerea la cele veşnice şi la înmormântarea părintelui Mircea Păcurariu.

La acest moment, doamna Mioara Păcurariu, a amintit câteva din momentele şi întâmplările cheie din viaţa sa alături de părintele Mircea Păcurariu.

Părintele vicar Ioachim Tomoiagă a amintit contribuţia esenţială a părintelui Mircea Păcurariu la canonizarea Sfântului Ierarh Iosif Mărturisitorul din Maramureş, drept pentru care a primit Crucea Sfântului Ierarh Iosif Mărturisitorul de la Preasfinţitul Iustin, Episcopul Maramureşului şi Sătmarului, cu doar câeva zile înainte ca marele profesor de la Sibiu să treacă în veşnicie.

Părintele Academician Mircea Păcurariu a trecut la Domnul în dimineața zilei de miercuri, 13 ianuarie.

Citeşte şi: Cine a fost Părintele Mircea Păcurariu: Istoricul Bisericii Ortodoxe Române premiat de trei patriarhi

Comentarii Facebook


Știri recente

Sfințire de troiță la Baza Aeriana 90 | FOTO

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, episcop vicar patriarhal, a oficiat marți, 28 mai 2024, slujba de sfințire a troiței ridicate în fața comandamentului Bazei 90 Transport Aerian Otopeni „Comandor aviator Gheorghe Bănciulescu”.   Foto credit: Basilica.ro…