Pr. Matei Gheorghe de la Izvorul Bîrzii a fost înmormântat

Ziua de marți, 18 februarie, a fost una de doliu pentru clerul mehedințean din Eparhia Severinului și Strehaiei. În această zi a avut loc prohodirea părintelui Matei Gheorghe de la Izvorul Bîrzii.

La slujba înmormântării săvârșită de ierarhul locului în curtea bisericii din Shinteiești, au participat câteva sute de enoriași din întreaga parohie pe care vrednicul preot a avut-o în grijă vreme de 43 de ani.

Alături de Preasfințitul Părinte Nicodim s-au rugat pentru sufletul răposatului slujitor zeci de preoți de la parohiile învecinate. La momentul potrivit, câțiva frați întru slujire au evocat personalitatea deosebită a celui adormit. Un cuvânt panegiric emoționant a fost rostit de către părintele Arhimandrit Pavel Nicolăescu, starețul mănăstirii Topolnița, apropiat al părintelui Matei Gheorghe.

În încheierea slujbei, Părintele Episcop a adus cuvânt de mângâiere familiei îndurerate, rugând pe Dumnezeu să îi dăruiască preotului trecut în veșnicie bunătățile Sale cele cerești.

Pr. Matei Gheorghe – Repere biografice

P.C. Pr. Matei Gheorghe s-a născut în localitatea Vînători, județul Mehedinți din părinții Ion și Gheorghița Matei, în ziua de 27 ianuarie 1950. A primit taina Sfântului Botez în 9 martie 1950 în biserica localității Vânători.

Se căsătorește civil cu tânăra Ileana Albină din localitatea Izvorul Bîrzii în ziua de 12 iulie 1970 și cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Firmilian, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, primește Sfânta Taină a Cununiei în data de 15 noiembrie 1970 în biserica Parohiei Izvorul Bîrzii.

Pe 12 februarie 1971, în Catedrala Mitropolitană „Sfântul Dumitru” din Craiova este hirotonit diacon de către Preasfințitul Părinte Nestor, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Craiovei, care-i va dărui și Preoția în același lăcaș de închinare.

Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei din acea vreme, vrednicul de pomenire Teoctist Arăpașu, îl hirotesește duhovnic în ziua de 5 martie 1976.

Prin decizia nr. 1316 din 1971 emisă de Mitropolia Olteniei, este numit preot paroh la Parohia Izvorul Bîrzii pe care o păstorește vreme de 43 de ani, încredințându-și sufletul în mâna lui Dumnezeu în ziua de 15 februarie 2014.

Comentarii Facebook


Știri recente