Pr. Ignatie Peckstadt a fost înmormântat în Gent, Belgia

În data de 07 mai 2016 a trecut la cele veșnice Pr. Protopop Ignatie Peckstadt, preot paroh la Parohia Sfântul Apostol Andrei din Gent – Flandra, Belgia, după cum informează orthodoxie.com

S-a născut la Evergem în 04 noiembrie 1926. În timpul anilor de studiu la Universitatea din Gent a intrat pentru prima dată în contact cu Biserica Ortodoxă. A călătorit de mai multe ori în țările ortodoxe balcanice (Iugoslavia, România, Bulgaria, Grecia, Turcia, Rusia), unde a reușit să stabilească contacte cu episcopi, teologi, călugări și călugărițe, dar și cu Patriarhul Ecumenic Atenagoras al Constantinopolului.

În anii ’60, în timpul Conciliului Vatican II, a fondat o asociație în Gent care se numea Sfântul Apostol Andrei – contacte cu ortodoxia, prin care a atras în Flandra mari personalități ale Bisericii Ortodoxe.

În 1972 el a devenit fondatorul parohiei ortodoxe Sfântul Apostol Andrei din Gent. În 1974 a fost hirotonit diacon la Paris și un an mai târziu preot de către Arhiepiscopul Georges Syracuse (Patriarhia Ecumenică).

La nivel european el a fost coinspirator al multor congrese ortodoxe. De asemenea, este autorul a două volume: Puterea prezenței lui Dumnezeu. Înțelepciunea spiritualității ortodoxe și O fereastră deschisă asupra Bisericii Ortodoxe

Înmormântarea Pr. Ignatie Peckstadt a avut loc astăzi, 14 mai, în Gent.

Comentarii Facebook


Știri recente