Pr. Constantin Necula a conferențiat la Sighetu Marmației: în imagini  

Pr. Constantin Necula a conferențiat joi la biserica cu hramul „Sfântul Ierarh Iosif Mărturisitorul” din Municipiul Sighetu Marmației – Sighet VII. Prodecanul Facultății de Teologie din Sibiu a vorbit despre „Martiriu și mărturisire contemporană”.

Evenimentul a fost precedat Slujba Vecerniei. Răspunsurile liturgice au fost oferite de grupul psaltic „Theologos” al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului, dirijat de Arhid. Prof. Adrian Dobreanu.

Printre cei prezenţi s-au aflat Daniela Onița Ivașcu, viceprimarul municipiului, Andrei Victor Dochia, jurnalist și producător al emisiunii „Universul Credinței”, consilieri locali şi numeroşi credincioşi.

În cadrul conferinței a fost lansată cartea cu titlul „Înnoire prin izvoare”, semnată părintele Vasile Dunca și prefață de părintele Constantin Necula.

„A fost o seară deosebită, un eveniment duhovnicesc și cultural de excepție, în special pentru sigheteni și din împrejurimi, care s-au înfruptat din cuvintele de folos ale părintelui Constantin Necula, unde tema martiriului și a mărturisirii este una de actualitate atât în ceea ce îi privește pe clerici, cât și pe credincioșii care Îl mărturisesc pe Dumnezeu în contemporaneitate și care Îl vor mărturisi până la sfârșitul veacului”, a declarat Arhid. Adrian Dobreanu.

Conferința de la Sighet a avut ca tematică mărturisirea în societatea contemporană. Foto credit: Dorel Grigor.
Jurnalistul Andrei Victor Dochia. Foto credit: Dorel Grigor.
Părinții slujitori ai parohiei au dăruit Părintelui Constantin Necula un pieptar și o traistă tradițională, știind faptul că părintele are origini în Maramureș. Foto credit: Dorel Grigor.

Foto credit: Dorel Grigor

Comentarii Facebook


Știri recente