Pr. Conf. Dr. Vasile Crețu semnează lucrarea „Românii în diaspora”, la Editura Cuvântul Vieții

Pr. Conf. Dr. Vasile Crețu semnează lucrarea „Românii în diaspora. Migrație, pastorație și educație religioasă”, apărută recent la Editura Cuvântul Vieții.

Autorul spune că motivele realizării acestei cercetări sunt multiple însă primul este faptul că a trăit o perioadă bună de timp în străinătate și a gustat din plin „bucuria întâlnirii unor oameni frumoși, a descoperirii unor locuri splendide”, dar a avut și „momente grele în care dorul de casă nu putea fi împăcat cu un simplu apel telefonic”.

Preotul Vasile Crețu este cadru didactic la Facultatea de Teologie Ortodoxă din București. Anterior a studiat la Strasbourg (2000-2007) și a fost paroh într-o comunitate românească din Germania, timp de 5 ani (2002-2007).

În cadrul unui program de masterat, părintele Crețu a predat la Facultatea de Teologie Ortodoxă din București cursul „Strategii pastorale pentru comunitățile românești din diaspora”. Anul trecut părintele profesor a câștigat grantul de cercetare „Dinamica activităților educaționale și culturale în eparhiile ortodoxe românești din diaspora. Modele de bune practici” care se va derula în perioada 2021-2023.

„Dacă vrem să-i cercetăm pe românii din afara granițelor, biserica este locul cel mai bun. Pentru foarte mulți dintre ei, biserica a devenit o a doua casă”, menționează autorul în introducerea lucrării.

Lucrarea prezintă în mod sistematic migrația românilor și oferă mai apoi strategii educaționale pentru comunitățile din cele două mitropolii românești aflate în diaspora europeană. Ultima parte este dedicată Mitropoliei Ortodoxe Române a celor două Americi.

Răsfoiește volumul, aici.


Lucrarea poate fi achiziționată prin intermediul site-ului Librăriei Cărților Bisericești: cartibisericesti.ro, prin comandă la [email protected], [email protected] sau la numărul de telefon 021.335.21.28

Foto credit: Librăria Cărților Bisericești

Comentarii Facebook


Știri recente