Povestea Teodorei, bursieră a Arhiepiscopiei Iașilor

Unul dintre tinerii care primesc bursă de studiu de la Arhiepiscopia Iașilor, Teodora, își spune povestea de viață și aspirațiile.

Departamentul Pro Vita din cadrul Sectorului de Misiune al Arhiepiscopiei Iaşilor oferă burse de sprijin la studiu pentru 60 de tineri, printr-un program dedicat familiilor numeroase. QMagazine, partener al proiectului, precizează că Teodora face parte dintr-o familie cu zece copii care locuiește într-un sat de lângă orașul botoșănean Flămânzi.

În prezent este studentă în anul al III-lea, la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Iași, specializarea Didactică, face voluntariat și are încă din copilărie visul de deveni polițistă.

Spre sfârşitul ultimului an de liceu a dezvoltat o înclinaţie spre limba engleză şi a hotărât să se înscrie la Litere, Academia trecând pe locul al doilea. La Litere a intrat la taxă și de aceea a renunţat timp de un an din cauza dificultăților materiale ale familiei.

„Am mers în Grecia, unde am muncit, a trecut un an şi am lăsat să treacă şi al doilea, vrând să câştig mai mulţi bani”.

„Acolo am întâlnit o persoană credincioasă, o bătrânică ce m-a determinat să mă gândesc la religie foarte mult. De aici am început să mă îndrept spre Biblie, scrieri ale Sfinţilor Părinţi şi, într-un final, Facultatea de Teologie…”, a mărturisit Teodora, care încă mai speră ca într-o zi să își îndeplinească și visul de a urma Academia de Poliție.

„Am observat că Teologia şi Poliţia au foarte multe în comun şi cel mai bun exemplu este Legea. Legea este peste tot, fie ea morală sau juridică. Încă din început se vorbeşte despre Lege în Scriptură. Este ştiut faptul că toate se îmbină într-o unitate, asemenea Sfintei Treimi. Gândesc şi nădăjduiesc să pot îmbina într-o bună zi Teologia şi Poliţia şi să rezulte lucru bun foarte”.

Vezi integral în QMagazine.

Citește și despre alți tineri bursieri ai Pro Vita Iași aici și aici.

Foto credit: QMagazine


Vă mulțumim că citiți Basilica.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente