Postul Naşterii Domnului: Resurse

Vă oferim mai multe resurse digitale pentru a parcurge perioada de postire cu folos duhovnicesc.  Postul Crăciunului, care a început în data de 15 noiembrie, amintește de postul îndelungat al patriarhilor și drepților din Vechiul Testament, în așteptarea venirii lui Mesia – Izbăvitorul.

CALENDARUL PERIOADEI DE POST

 

ACATISTUL NAŞTERII DOMNULUI 

Acatistul Naşterii Domnului

Troparul Naşterii Domnului, glasul al 4-lea: Naşterea Ta, Hristoase, Dumnezeul nostru, răsărit-a lumii Lumina cunoştinţei; că întru dânsa cei ce slujeau stelelor de la stea s-au învăţat să se închine Ţie, Soarelui dreptăţii, şi să Te cunoască pe Tine, Răsăritul cel de sus, Doamne, slavă Ţie….

CÂNTĂRI ÎNCHINATE NAŞTERII DOMNULUI

Catavasiile Naşterii Domnului

Colinde

Bună sara, gazdă aleasă!

„Bună sara, gazdă aleasă!” Compozitor: Sebastian Stan Grupul psaltic TRONOS al Catedralei PatriarhaleImagine & montaj: Gabriel Buzea – www.gabrielfilm.roOper…

CUVÂNTĂRI LA SĂRBĂTOAREA NAȘTERII DOMNULUI
NAȘTEREA DOMNULUI ÎN ICONOGRAFIE

Mic dicționar pentru Postul Crăciunului – Basilica.ro

De la ajun la julfă, ler, smirnă, stea… Există multe cuvinte legate de Postul Crăciunului sau de sărbătoarea Nașterii Domnului pe care le utilizăm din obișnuință, dar nu le știm semnificația profundă. Sunt și regionalisme, ori arhaisme pe care nu le cunoaștem deloc. De aici, nevoia unui mic dicționar dedicat acestei perioade profunde a anului…

Sub eticheta #ÎnDarSăDați vom descoperi împreună, în Postul Naşterii Domnului, atât pe basilica.ro, cât și pe rețelele de socializare, numeroase daruri de suflet: sfaturi pentru acest post, recomandări de lectură, Factbox-uri despre Nașterea Domnului, colinde, dar și campanii sociale, ocazii de a dărui sau exemple constructive de ajutorare a semenilor.

Foto credit: Arhivă Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente