Posibil parteneriat între Institutul Ortodox „Sfântul Vladimir” din New York şi Facultatea de Teologie din Sibiu

Sibiu4

Între Institutul Ortodox „Sfântul Vladimir” din New York, Statele Unite ale Americii, şi Facultatea de Teologie Ortodoxă din Sibiu există posibilitatea încheierii unui parteneriat de colaborare, informează site-ul oficial al Mitropoliei Ardealului. Discuţiile au fost purtate ieri, 16 iunie 2017, cu ocazia vizitei la Sibiu a Pr. prof. Chad Hatfield, preşedintele institutului.

În cadrul întâlnirii cu decanul Facultăţii de Teologie din Sibiu a fost discutată posibilitatea ca în viitorul apropiat cele două instituții de învățământ teologic să colaboreze pe plan academic și să creeze legături benefice pentru cadrele didactice și studenții din ambele instituții de învățământ teologic.

A fost o întâlnire foarte frumoasă și benefică pentru facultatea noastră întrucât am discutat condițiile încheierii unui parteneriat între facultatea noastră și Institutul Ortodox «Sfântul Vladimir » din New York, a explicat pr. Nicolae Chifăr, decanul Facultăţii.

Discuțiile au fost foarte concrete, în sensul că se vor face demersurile pentru încheierea unui astfel de parteneriat și va însemna schimburi de profesori, schimburi de studenți, schimb de reviste și de publicații. Este foarte important să avem relații de parteneriat nu doar cu facultăți de teologie din mediul catolic sau protestant, ci și cu facultăți de teologie ortodoxă din lume.

Institutul Teologic Ortodox «Sfântul Vladimir» este o instituție prestigioasă, foarte cunocută în lume și de acecea ne-am dori foarte mult ca acest parteneriat să se concretizeze. Parteneriatul trebuie să fie semnat de viitorul decan al institutului, care urmează să fie ales în perioada urmtăoare, a spus pr. Nicolae Chifăr.

Părintele Chad Hatfield a vizitat la final Aula „Mitropolit Ioan Mețianu”, biblioteca, arhiva și capela Facultății de Teologie din Sibiu.

Președintele Institutului „Sf. Vladimir” din New York, în vizită la Sibiu – Basilica.ro

Pr. prof. Chad Hatfield, președintele Institutului Ortodox „Sfântul Vladimir” din New York, Statele Unite ale Americii, a vizitat ieri Catedrala mitropolitană și Facultatea de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Șaguna” din Sibiu, informează site-ul oficial al Mitropoliei Ardealului. Oaspetele a fost primit de Înaltpreasfințitul Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, care i-a prezentat un scurt istoric al Catedralei mitropolitane, al…

Comentarii Facebook


Știri recente