Popas duhovnicesc la hramul Bisericii Sf. Ioan Valahul din Craiova

Biserica „Sfântul Mucenic Ioan Valahul” din cartierul craiovean Craiovița Nouă și-a sărbătorit hramul astăzi, în Duminica a 2 – a după Sfintele Paști (a Sfântului Apostol Toma).

Cu acest prilej, câteva sute de credincioși din parohie și din alte zone ale orașului au participat la Sfânta Liturghie săvârșită de un sobor de preoți în frunte cu preotul paroh Ion Doran, după cum ne-a precizat Gheorghe Cioiu.

La finalul Sfintei Liturghii, părintele Ioan Ioanicescu, unul dintre preoții invitați la acest eveniment duhovnicesc, a rostit un cuvânt în care a detaliat principalele învățături desprinse din pericopa evanghelică a acestei duminici închinate Sfântului Apostol Toma (Ioan 20, 19-31). De asemenea, părintele Ioanicescu le-a vorbit credincioșilor despre viața și modelul de curăție, sfințenie și jertfă pe altarul credinței, reprezentat de Sfântul Ioan Valahul, sfânt născut în această zonă a Olteniei (numită în documentele vremii Valahia Mică) și martirizat de turci pentru credința sa ortodoxă, în anul 1662, la vârsta de numai 18 ani.

Piatra de temelie a Bisericii „Sfântul Ioan Valahul” din Craiova a fost pusă la data de 21 noiembrie 1999, de către vrednicul de pomenire Mitropolit Nestor Vornicescu al Olteniei. Lucrările au început în data de 1 martie 2000, prima Sfântă Liturghie fiind săvârșită două luni mai târziu, de praznicul Învierii Domnului, când zidurile erau deja ridicate la înălțimea de doi metri. Biserica a fost ridicată în anul 2001, lucrările de împodobire, respectiv pictura interioară și exterioară, fiind realizate în ultimii ani, cu sprijinul enoriașilor coordonați de părintele paroh Ion Doran și a altor credincioși din municipiul Craiova.

Comentarii Facebook


Știri recente