POP UP cu Ioan Aurel Pop: Președintele Academiei prezintă momente influente din istoria românilor

Președintele Academiei Române, Ioan Aurel Pop, realizează, la televiziunea online Aleph News, o emisiune săptămânală intitulată POP UP. În fiecare episod, care durează doar câteva minute, el prezintă succint un moment sau o persoană care a influențat istoria României.

Știați că România a fost printre primele țări din Europa care a înființat învățământul primar obligatoriu și gratuit? Autorul reformei: Al.I. Cuza.

Știați că un român a înființat o ramură nouă a științelor naturii la Cluj? Emil Racoviță, biolog și explorator, a pus bazele biospeologiei, care studiază fauna peșterilor și pânzelor freatice.

Știați că Tudor Vladimirescu vorbea grecește și nemțește? „Fără el e de neimaginat revoluția de la 1848, Unirea, egalitatea, libertatea, frăția și chiar reformele lui Cuza”, spune Președintele Academiei în anul care a fost declarat de Parlamentul României Anul Tudor Vladimirescu.

Televiziunea online prezintă și o emisiune realizată de Vicepreședintele Academiei, Răzvan Theodorescu. Emisiunea Știu, deci știi prezintă istorii neștiute și informații surprinzătoare din istorie.

Vezi și:

Foto credit: Aleph News

Comentarii Facebook


Știri recente