Pomenirea Sfântului Mare Mucenic Pantelimon

Biserica Ortodoxă îl pomenește marți, 27 iulie, pe Sfântul Mare Mucenic și Tămăduitor Pantelimon. Fragmente din moaștele acestuia se află și în Biserica „Sfântul Dumitru” – Paraclis universitar din Capitală care își sărbătorește și al doilea hram, informează TRINITAS TV. Praznicul va începe de mâine seară cu o procesiune cu cinstitele moaște în jurul sfântului lăcaș.

„Aceste moaște se află în Sfântul locaș de la 1819 când au fost dăruite de Episcopul Constandie Filitti al Buzăului. A doua zi, 27 iulie, începând cu ora 08:30 vom săvârși slujba Utreniei, apoi Sfânta Liturghie și în cele din urmă parastasul pentru ctitori. Ne-am gândit și la latura socială a activității noastre și am pregătit un număr de pachete pentru cei care vor fi de față”, a spus Pr. Mihai Gojgar, parohul Bisericii „Sfântul Dumitru” din București.

Biserica „Sfântul Dumitru” a primit hramurile „Sfântul Mare Mucenic și Tămăduitor Pantelimon” și „Sfântul Sfințit Mucenic Haralambie” în anul 2009. Pe lângă moaștele Sfântului Pantelimon, Biserica „Sfântul Dumitru” din Capitală adăpostește și alte sfinte odoare.

Fragmente din moaștele Sfântului Mare Mucenic Tămăduitor Pantelimon se mai află și la Biserica „Sfântul Pantelimon” – Foișorul de Foc din Capitală.

Comentarii Facebook


Știri recente