Pomenirea Pr. Dumitru Popescu la Facultatea de Teologie din București

Pr. Acad. Dumitru Popescu a fost pomenit astăzi, la împlinirea a șapte ani de la trecerea la cele veșnice, în Paraclisul universitar Sfânta Ecaterina din București.

La slujba parastasului oficiată în 10 martie 2017 au participat profesorii și studenții Facultății de Teologie Justinian Patriarhul din Capitală.

La final, Pr. Prof. Ștefan Buchiu, decanul instituției teologice, a evocat personalitatea Părintelui Dumitru Popescu.

Părintele Profesor Buchiu a spus despre cel pomenit astăzi că a fost un deschizător de drumuri în ceea ce privește comunicarea Bisericii cu mediul științific și cultural.

Părintele academician a fost un tezaur de gândire teologică și un model de viețuire preoțească. Ceea ce a adus ca o noutate la începutul anilor ’90, a fost deschiderea absolut necesară către cultură și către știință, într-o societate care suferise foarte mult de pe urma ateismului militant, a precizat părintele decan pentru Radio Trinitas.

În aceeași zi a avut loc o evocare a vieții teologului comemorat și premierea studenților care au participat la Concursul de Teologie Dogmatică Dumitru Popescu, organizat de Facultatea din București.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente