Pomenirea Eroilor Revoluţiei din decembrie 1989 în Arhiepiscopia Dunării de Jos

Potrivit hotărârii Sfântului Sinod, la fiecare Sfântă Liturghie oficiată în bisericile şi mănăstirile din ţară şi din străinătate sunt pomeniţi eroii, ostaşii şi luptătorii români din toate timpurile şi din toate locurile, care s-au jertfit pe câmpurile de luptă, în lagăre şi în închisori pentru apărarea patriei şi a credinţei strămoşeşti, pentru întregirea neamului, pentru libertatea şi demnitatea poporului român.

În acest context, la împlinirea a 26 de ani de la jertfa eroilor martiri ai Revoluţiei din decembrie 1989, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos a participat, mai întâi la Brăila, la ceremonialul religios şi de evocare a celor ce şi-au sacrificat viaţa pentru eliberarea poporului român de sub opresiunea regimului ateo-comunist.

Totodată, Chiriarhul Dunării de Jos i-a pomenit şi pe tinerii decedaţi în violentul incendiu de la Clubul Colectiv, după cum ne-a precizat Pr. Gabriel Molocea, Consilier misionar şi mass-media al Eparhiei.

Întreaga manifestare s-a desfăşurat pe esplanada din faţa Primăriei municipiului Brăila, în prezenţa oficialităţilor locale şi judeţene.

Ceremonialul s-a încheiat cu depunerea de coroane şi defilarea Gărzii de Onoare.Cu începere de la ora 12.00, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian a săvârşit slujba parastasului pentru eroii revoluţiei din decembrie 1989 la Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi.

La slujbă au participat oficialităţi locale şi judeţene, slujitori din administraţia eparhială, precum şi simpli credincioşi.

Momentul liturgic din Catedrală, a fost prelungit şi la monumentul martirilor Revoluţiei din Cimitirul Eternitatea.

Slujba de pomenire a fost săvârşită de Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, înconjurat de un sobor de preoţi, în prezenţa reprezentanţilor militarilor, jandarmilor, autorităţilor gălăţene, ai asociaţiilor locale de revoluţionari şi, mai ales, a membrilor familiilor martirilor.

La final a avut loc ceremonialul depunerii de coroane la monumentul martirilor Revoluţiei din 1989 şi defilarea Gărzii de Onoare.

Comentarii Facebook


Știri recente