Pomenirea Episcopului Chesarie Păunescu

La Catedrala arhiepiscopală din Galați a fost oficiată, ieri, 17 ianuarie 2013, o slujbă de pomenire pentru Episcopul Chesarie Păunescu al Dunării de Jos, la împlinirea a 125 de ani de la nașterea sa. Parastasul a fost săvârșit de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Casian. Au participat preoți din administrația eparhială și din învățământul teologic gălățean, dar și credincioși, informează TRINITAS TV.

„Toată învățătura sfântă, toată smerenia și toată iubirea lui Dumnezeu pe care a revărsat-o Sfântul Antonie cel Mare s-a regăsit poate la nimeni altul mai mult în vremuri grele și de prigoană ca la ierarhul sfânt Chesarie al Dunării de Jos. Veșnică să-i fie lui nu doar pomenirea, ci lumina sfințeniei lucrării misiunii și mai ales dragostei sale de Biserică și de neam”, a spus ÎPS Părinte Casian.

Episcopul Chesarie Păunescu s-a născut la 17 ianuarie 1888 în Amărăștii de Sus, com. Dobrotești, jud. Dolj. A fost Episcop la Dunărea de Jos în perioada 1950- 1973. Ierarhul a trecut la Domnul în anul 1975.

Comentarii Facebook


Știri recente