Polonia | Mitropolitul Bartolomeu Anania pomenit în catedrala din Lublin

Mitropolitul Bartolomeu Anania a fost pomenit duminică în catedrala din Lublin, Polonia, cu prilejul împlinirii a şapte ani de la trecerea în veşnicie.

În cadrul Liturghiei oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Abel, Arhiepiscop de Lublin și Chełm, a fost rostit un Trisaghion şi o ectenie întreită în memoria vrednicului de pomenire Mitropolit Bartolomeu care, în urmă cu douăzeci de ani, vizita Eparhia poloneză.

Alături de Înaltpreasfinţitul Părinte Abel, Chiriarhul locului, a slujit Arhim. Dumitru Cobzaru, reprezentantul delegaţiei Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului în Polonia.

În semn de mulțumire și apreciere, Arhim. Dumitru Cobzaru i-a dăruit ÎPS Abel o icoană reprezentând pe Sfântul Nectarie de la Eghina.


7 ani de la trecerea în veşnicie a Mitropolitului Bartolomeu Anania


Biserica Poloniei este păstorită de Preafericitul Părinte Sava, Mitropolitul Varşoviei şi al întregii Polonii. Biserica Ortodoxă a Poloniei cuprinde şase eparhii: Varşovia şi Bielsk, Bialystok şi Gdansk, Lodz şi Poznan, Wroclaw şi Szczecin, Lublin și Chelm, Przemysl şi Nowy Sacz.

Preafericitul Sava, împreună cu delegația însoțitoare, a participat în perioada 18-26 iunie 2016 la lucrările Sfântului și Marelui Sinod din Creta.

Citește și Biserica Ortodoxă Poloneză a introdus în calendarul local peste patruzeci de sfinți români 

Foto credit: Radio Reintregirea

Comentarii Facebook


Știri recente