Policlinica Providența va trata gratuit 100 de copii și 100 de persoane vârstnice din mediul rural

Fundația Medicală Providența din Iași va oferi 1 noiembrie 2018 – 1 martie 2019 consult medical și tratament gratuit pentru o sută de copii și o sută de persoane vârstnice cu probleme de sănătate din mediul rural.

Prin intermediul acestei campanii intitulată „100 de copii bucuroși cu 100 de bunici sănătoși!” își propune să celebreze 100 de ani de la Marea Unire, informează Doxologia.

„Sperăm ca, în acest fel, să cinstim și noi Marea Unire de la 1918, împreună cu beneficiarii noștri – mult mai sănătoși și bucuroși, alături de cei dragi”, au spus organizatorii de la Fundația Providența.

Inițiatorii campaniei au anunțat că prin intermediul preoților din parohii vor „identifica 100 de copii ai căror părinți nu au posibilități financiare pentru a le asigura o consultație sau un alt serviciu medical de care au nevoie pentru una dintre specialitățile: pediatrie, ORL, oftalmologie, dermatologie sau alergologie, la recomandarea medicului de familie”.

„Tot din mediul rural vom identifica 100 de bătrâni fără posibilități materiale, cu probleme de sănătate, cărora să le ușurăm suferința prin consultații gratuite și recomandări adecvate pentru afecțiunile lor, la una dintre specialitățile existente la Policlinica Providența” au precizat organizatorii programului.

Policlinica Medicală Providența

Este un centru de sănătate care oferă consultații, diagnostic și tratament în regim  de ambulator.

Policlinica a fost inaugurată în 16 august 1998 prin binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, pe atunci Mitropolitul Moldovei și Bucovinei.

În 2008, policlinica a devenit primul Spital al Bisericii, cu o structură avizată de Ministerul Sănătății, de 102 paturi.

În perioada 2010-2012, cu ajutorul Înaltpreasfințitului Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, s-au efectuat lucrări de extindere și modernizare a spitalului și a policlinicii.

Cele 2 așezăminte medicale sunt sprijinite și îndrumate de Mitropolia Moldovei și Bucovinei și militează pentru o medicină de tip creștin, dragostea faţă de aproapele aflat în suferinţă şi o relaţie medic-pacient bazată pe încredere, respect şi compasiune.

Providența își propune să acţioneze în direcţia educaţiei pentru sănătate, aplicând preceptele creştine ale Bisericii noastre, grija faţă de cel aflat în suferinţă şi tratamentul nediferenţiat al bolnavilor.

Foto credit: ceicunoi.wordpress.com

Comentarii Facebook


Știri recente