Poetul național Mihai Eminescu pomenit în Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Calinic, Arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului, prin Sectorul Administrativ Bisericesc şi directa implicare a Biroului de Cateheză și Activități cu Tineretul, s-a săvârșit luni, 15 iunie 2015, slujba parastasului pentru poetul Mihai Eminescu, în Catedrala Sfinții Apostoli Petru și Pavel din orașul Mioveni, potrivit eparhiaargesului.ro.

La slujbă au participat copiii din grupul de cateheză și credincioșii parohiei care s-au bucurat de activitățile copiilor menite să evidențieze importanța operei eminesciene în istoria și cultura poporului român.

După slujbă s-a interpretat poezii, pasaje din opera luceafărului poeziei românești și au vorbit cu părinții bisericii despre importanța limbii române în literatura creștină.

Și la parohia Costeștii Noi din orașul Costești, protoieria Costești, s-a oficiat slujba parastasului pentru poetul român Mihai Eminescu.

Părintele Cristian Gherghina a evocat personalitatea marelui poet, amintind că s-au împlinit 126 de ani de la moartea acestuia, făcând îndemnul de a nu se uita niciodată opera marelui poet.

Copiii și credincioși prezenți la biserică au primit iconițe.

Comentarii Facebook


Știri recente