Pocăința și iubirea sunt căile adevărate care ne conduc spre Împărăţia Cerurilor, le-a spus IPS Ioan credincioşilor timişoreni

Seara-duhovniceasca-la-Parohia-Dacia-5-Large-768x511

Mitropolitul Banatului le-a vorbit credincioşilor prezenţi duminica aceasta în Catedrala din Timişoara despre importanţa pocăinţei în viaţa oamenilor şi le-a explicat parabola Fiului risipitor.

Tatăl Cel ceresc ne cheamă pe fiecare dintre noi să venim pentru a-Și împărți averea cu noi, a spus Ierarhul în cuvântul rostit în data de 12 februarie 2017.

Făcând referire la textul evanghelic, Ierarhul a evidenţiat că îmbrățișarea finală dintre tată și fiu ne ni-L prezintă pe Tatăl Ceresc în lumina unui Părinte iubitor care a semănat iertare și jerftă și a așteptat să răsară pocăința și iubirea, căile adevărate ce ne conduc spre Împărăţia Cerurilor.

În decursul aceleiaşi zile, Înaltpreasfinția Sa a efectuat o vizită pastorală în parohia Dacia, Protopopiatului Timișoara I, informează site-ul oficial al Eparhiei.

Viaţa duhovnicească a fost tema omiliei adresată credincioşilor timişoreni. Ierarhul a accentuat ideea că noi aparţinem Împărăţiei Cerurilor. Prin Întruparea şi Jertfa Sa de pe cruce, Mântuitorul ne face împreună călători cu El spre limanul veşniciei, spune Înaltpreasfinţia Sa.

Dumnezeu vine în această lume și Se întrupează pentru a ne urca în corabia veșniciei Sale. Împreună cu El creștinii devin călători spre limanul veșniciei unde omul nu mai are umbră, în Împărăția luminii, a spus Părintele Mitropolit.

La final, părintele paroh Ioan Bude a mulțumit chiriarhului pentru seara duhovnicească și pentru binecuvântarea arhierească.

Comentarii Facebook


Știri recente