Pilda celor zece fecioare

Prima pildă care ne este pusă înainte în Sfânta și Marea Marți ne prezintă zece fecioare care se pregătesc pentru nuntă, adică pentru întâlnirea cu Hristos. Pilda ne descoperă importanța pregătirii pentru Judecata de Apoi.

„Faptul că ne amintim de cele zece fecioare dintre care cinci au fost înțelepte și cinci neînțelepte, cele înțelepte înțelegând să-și adauge la candelele lor untdelemnul necesar pentru a putea întâmpina pe Mântuitorul cu lumina aprinsă, ne îndeamnă pe noi și ne învață că se cuvine ca în aceasta perioadă să priveghem și să ne rugăm mai mult pentru a întâmpina Praznicul Învierii Domnului cu luminile și cu virtuțile vieții noastre duhovnicești deplin lucrătoare”, a mărturisit Preasfințitul Părinte Iustin Sigheteanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului.

La Denia din Sfânta și Marea Miercuri a Săptămânii Pătimirilor, Evanghelia ne va reaminti ce s-a întâmplat în casa lui Simon Leprosul din Betania. Atunci, o femeie păcătoasă cu numele Maria și-a plâns păcatele cu lacrimi fierbinți și a spălat picioarele Mântuitorului, devenind din desfrânată, mărturisitoare a credinței în Hristos.

Comentarii Facebook


Știri recente