Piesă de teatru religios, difuzată online în Săptămâna Mare

În Săptămâna Mare, Teatrul Stela Popescu va difuza, pe reţelele de socializare (Facebook, Instagram şi YouTube), fragmente din piesa „Hoţul de mărgăritare”, anunţă instituţia printr-un comunicat de presă.

Textul piesei este semnat de Mitropolitul Bartolomeu Anania.

Cele şase episoade vor fi difuzate la ora 15:00, după cum urmează:

  • Luni, 26 aprilie – „E bine la noi acasă”,
  • Marți, 27 aprilie – „Planul”,
  • Miercuri, 28 aprilie – „Acum sunt liber”,
  • Joi, 29 aprilie – „Hoția”,
  • Vineri, 30 aprilie – „Căința”,
  • Sâmbătă, 1 mai – „Speranța”.

Hoţul de mărgăritare a avut premiera în 2018. Regia este semnată de Amalia Ciolan, scenografia de Mihaela Popescu, iar coregrafia de Ioana Macarie.

Distribuţia e compusă majoritar din actori tineri. Rolul principal, Eliabar, este interpretat de Cristian Neacșu, alături de care evoluează Daniel Filipescu/Alexandru Floroiu, Paul Cimpoieru, Sorin Aurel Sandu, Cătălin Frăsinescu, Tamara Roman/Amalia Popa, Teodora Calagiu /Ana Maria Carablais, Viorel Ştefan Păunescu.

Textul piesei Hoţul de mărgăritare, scris în anii 50 de Mitropolitul Bartolomeu Anania, este centrat pe parabola Fiului Risipitor, una dintre cele mai cunoscute pilde biblice.

„Textul este atât de bine construit, atât de posibil, de omenesc și de actual – un tânăr care pleacă să afle lucrurile într-o altă lume – încât interesul poate veni tocmai din faptul că noi chiar trăim vremuri în care tinerii își caută norocul, viața, profesia într-un alt spațiu decât cel în care s-au născut. Sunt absolut convinsă că va exista interes în rândul publicului, că va exista pentru mulţi un tip de regăsire în parabola biblică a fiului risipitor”, afirmă regizoarea spectacolului, actriţa Amalia Ciolan.   

Piesa prezintă în faţa spectatorilor două dintre  dimensiunile fundamentale ale creştinismului, generozitatea şi dragostea de Dumnezeu şi invită la meditaţie şi reflecţie.

Foto credit: Teatrul Stela Popescu

Comentarii Facebook


Știri recente