Piesa de teatru „Osânda Cărţilor” va fi pusă în scenă la Teatrul Naţional Bucureşti

Spectacolul de teatru „Osânda cărţilor”, dedicat Centenarului Marii Unirii, după un text scris de părintele Bogdan-Aurel Teleanu şi regizat de actriţa Simona Pandele, va fi pus în scenă la Teatrul Naţional, în 19 decembrie 2018, începând cu ora 12.00.

Spectacolul de teatru „Osânda cărţilor” este un puzzle artistic format din actori profesionişti, (Simona Pandele, Răzvan Răduţă, Ana Maria Carablais, Beatrice Rubică/Maria Ene, Axel Moustache şi Andrei Ciopec – voce, precum şi copiii David Tudor – voce şi Dragoş Ene – voce) care prezintă perioade istorice din viaţa poporului român, respectiv Primul Război Mondial, Marea Unire şi Perioada Comunistă, reflectate dramatic în viaţa unei familii tradiţionale româneşti.

„Spectacolul constituie punctul de pornire într-o lecţie de istorie despre care se vorbeşte prea puţin, dacă nu chiar deloc în contextul acesta în care anul 2018 este Anul comemorativ al făuritorilor Marii Uniri de la 1918 la nivelul Patriarhiei Române: cenzura comunistă a cărţilor şi manualelor de istorie care cuprindeau harta României Întregite sau referiri la acest capitol din trecutul patriei noastre”, a declarat pentru Agenţia de ştiri Basilica, pr. Bogdan Teleanu.

Proiectul se desfăşoară cu sprijinul Primăriei Municipiului București prin ARCUB.

Intrarea este liberă!

Foto credit: Arhivă Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente