Piesă de teatru dedicată Sfântului Antim Ivireanul, la Galaţi

În contextul Anului omagial 2016 în Patriarhia Română ca An omagial al educaţiei religioase a tineretului creştin ortodox şi de An comemorativ al Sf. Ierarh Martir Antim Ivireanul şi al tipografilor bisericeşti, Arhiepiscopia Dunării de Jos a organizat şi derulat diverse proiecte sau programe educaţionale şi de cinstire a Sfântului Antim Ivireanul.

Astfel, în seara zilei de 22 septembrie 2016, cu binecuvântarea şi în prezenţa Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, Teatrul Muzical Nae Leonard din municipiul Galaţi a fost gazda unui spectacol – remember intitulat Calea Adevărului, după cum ne-a precizat Pr. Gabriel Molocea, Consilier misionar şi mass-media al Eparhiei.

Spectacolul, pus în scenă de compania teatrală Civic Art CvM din București, reprezintă un binecuvântat prilej de a evoca şi cinsti, într-o manieră aparte, chipul luminos, viaţa de sfinţenie, opera nemuritoare şi martiriul Sf. Antim Ivireanul.

Publicul gălăţean a răsplătit cu aplauze îndelungate prestaţia actorilor Petre Moraru, Cristina Moldoveanu, Corneliu Jipa, Adrian Anghel, Răzvan Niţu şi Marian Ciripan, piesa de teatru fiind apreciată de toţi cei prezenţi.

Evenimentul s-a dorit a fi şi o pregătire duhovnicească pentru prăznuirea, în 27 septembrie, a Sfântului Ierarh Martir Antim Ivireanul şi, totodată, o formă de mulţumire pentru istoricul act de la 27 septembrie 2009, când Episcopia Dunării de Jos a fost ridicată la rang de Arhiepiscopie iar întâistătătorului ei,  la slujirea de Arhiepiscop.

Spectacolul Calea Adevărului va fi pus în scenă şi în data de 23 septembrie a.c., la Brăila, în sala de festivităţi a Colegiului Naţional Ana Aslan din municipiu, după ce, în 21 septembrie, actorii companiei teatrale Civic Art CvM au bucurat publicul din municipiul Tecuci.

Comentarii Facebook


Știri recente