Piatră de temelie pentru o nouă biserică în Șelimbăr, Protopopiatul Sibiu

În istorica localitate Șelimbăr, din apropierea Sibiului, va fi zidită o nouă biserică pentru nevoile spirituale din cartierul nou al localității. Piatra de temelie pentru noul lăcaș de cult a fost așezată de Înalt Preasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, în prezența autorităților locale, a primilor ctitori și a credincioșilor, informează Ziarul Lumina, Ediția de Transilvania.

Biserica va fi înălțată chiar în centrul cartierului de case nou-construite în ultimii ani la Șelimbăr, prin care localitatea aproape că se unește cu Sibiul. Terenul pe care va fi zidită cea de-a doua biserică din Șelimbăr a fost donat de familia Constantin și Maria Șandru, ei fiind și primii ctitori ai lăcașului de cult. Dorința mai veche a credincioșilor din Șelimbăr de a mai avea o biserică, mai încăpătoare și mai aproape de noile locuințe, se va împlini în viitorul apropiat. Autoritățile locale, dar și comunitatea întreagă, prin cele două parohii, și-au exprimat disponibilitatea de a face tot posibilul pentru demararea lucrărilor de construcție.

Primul pas a fost realizat sâmbătă, 13 aprilie, când IPS Mitropolit Laurențiu a oficiat slujba religioasă prin care a așezat piatra de temelie și a sfințit terenul donat de familia Șandru spre a se zidi casă Domnului. În soborul de preoți s-au aflat protopopul de Sibiu, Ioan Coșa, cei doi preoți din Șelimbăr, Cornel Albu și Emil Mocioiu, precum și alți slujitori din parohiile apropiate.

„O lucrare dumnezeiască”

La sfârșitul slujbei, IPS Mitropolit Laurențiu a mulțumit donatorilor, autorităților și credincioșilor din Șelimbăr pentru eforturile depuse până în prezent pentru a demara lucrările la noua biserică și a explicat simbolistica ceremoniei religioase oficiate.

„Zidirea unei biserici este o lucrare dumnezeiască, deși credem că noi o realizăm. Și atunci când construim o casă avem impresia că mult lucru am făcut, dar dacă Dumnezeu nu privea spre lucrarea noastră, ea nu putea ajunge la bun sfârșit. A rânduit Bunul Dumnezeu ca în acest cartier nou să se găsească un loc potrivit și acest loc de ctitorie, oferit de familia Șandru, este o binecuvântare a lui Dumnezeu”, a spus IPS Mitropolit Laurențiu.

A urmat cuvântul de mulțumire și de felicitare al primarului Ioan Daniel Maricuța, citit de viceprimarul Marius Grecu, apoi, părintele Emil Mocioiu i-a mulțumit ierarhului pentru prezența în comunitatea de la Șelimbăr și pentru grija permanentă față de cele două parohii de aici.

Viitorul lăcaș de cult din Șelimbăr, localitate arondată Protopopiatului Sibiu, va avea hramurile „Sfinții Împărați Constantin și Elena” și „Acoperământul Maicii Domnului”.

Comentarii Facebook


Știri recente