Piatră de temelie pentru o nouă biserică în Prahova

Duminică, 20 decembrie 2015, a fost o zi de bucurie pentru locuitorii din zona Cămine a satului prahovean Stejaru. Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, a aşezat astăzi piatra de temelie pentru o nouă biserică, închinată Sfintei Cuvioase Parascheva.

„Comunitatea această are numai 40 de familii. Este relativ mică localitatea aceasta care poartă numele «stejaru», dar trebuie să ne aducem aminte că stejarul este unul dintre cei mai rezistenţi copaci ai pădurilor noastre. La fel se întâmplă şi cu comunităţile care poartă numele lui, chiar dacă sunt mici sunt puternice şi trebuie să meargă înainte. Poate şi de aceea avem nevoie mai mult de Biserică, pentru a întări mai mult instituţia familiei şi pentru a-i face pe oameni mai râvnitori pentru cele duhovniceşti, dar şi pentru cele de interes obştesc, interes comunitar”, a spus Preasfinţia Sa potrivit TRINITAS TV.

Deşi are doar 40 de familii, locuitorii zonei şi oficialităţile locale au făcut demersuri pentru construirea unui locaş de rugăciune propriu.

La eveniment au fost prezenţi numeroşi credincioşi din localitate şi împrejurimi.

Comentarii Facebook


Știri recente