Piatră de temelie pentru o nouă biserică în Arhiepiscopia Craiovei

Sâmbătă, 28 martie 2015, la orele prânzului, a fost pusă piatră de temelie pentru noua biserică ce va fi ridicată în Craiova, sub purtarea de grijă a Sfântului Arhidiacon Ştefan şi a Sfântului Grigorie Decapolitul, după cum ne-a transmis Diac. Gheorghe Cioiu.

În pofida vremii ploioase, câteva zeci de persoane au dorit să participe la sfinţirea locului unde va fi ridicat noul locaş de cult. Slujba de temeluire a fost săvârşită de Inaltpreasfinţitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi din care a făcut parte şi consilierul cultural al Arhiepiscopiei Craiovei, părintele Grigore Vulcănescu.

În cuvântul adresat credincioşilor prezenţi la eveniment, Mitropolitul Olteniei a precizat că zidirea unei biserici este lucrul cel mai de preţ in această lume. „A zidi o biserică este lucrul cel mai de preţ din această lume, pentru că biserica este Casa Tatălui ceresc. Această casă Tatăl a zidit-o, Fiul a întărit-o şi Duhul Sfânt a sfinţit-o, spunem la rugăciunea de sfinţire a bisericii. Deci, Cel care a zidit întreaga lume ne ajută să zidim şi noi această casă unde El, cu puterea Sa dumnezeiască, să locuiască şi să împărtăşească tuturor celor care, cu credinţă şi cu evlavie intră în ea, darurile sale cele bogate. Prin urmare, lucrarea pe care noi o împlinim în această sâmbătă din Postul Sfintelor Paşti, nu este o întâmplare, ci o rânduială divină. Faptul că Dumnezeu ne-a reunit astăzi aici pentru a pune piatră de temelie acestei biserici este o binecuvântare atât pentru noi cât şi pentru pământul acesta, pentru locul acesta care primeşte pe el o casă a lui Dumnezeu”, a spus IPS Irineu.

Misiunea de a duce la bun sfârşit ridicarea sfântului locaş de rugăciune îi revine tânărului preot Răzvan Samfira, ajutat de enoriaşii care îşi doresc foarte mult o biserică în cartierul lor ridicat în ultimii ani la intrarea dinspre Caracal a municipiului Craiova.

Comentarii Facebook


Știri recente